Amning

Ammevejledning

Ammevejledning er et speciale jeg har arbejdet med som sygeplejerske på forskellige barselsafdelinger rundt om i landet gennem mere end 15 år, og jeg er stadig tilknyttet Barselsgangen på Kolding Sygehus.

Jeg har i 2004/2005 taget videregående kurser i emnet hos én af Danmarks førende ammeeksperter, sygeplejerske og IBCLC Ingrid Nilsson.

Amning, praktiske ammeproblemer og i det hele taget omvæltningerne for den familie der får et lille barn, har selvfølgelig været i min bevidsthed i de år jeg har arbejdet med akupunktur, og jeg har rigtig god erfaring med at inddrage akupunktur som et redskab til at hjælpe kvinder med forskellige former for ammeproblemer:

  • Forsinket mælkedannelse/for lidt mælk, også til mødre med præmature børn.
  • Besværet nedløb af mælken.
  • Problematisk brystspænding.
  • Brystbetændelse/ mastitis.

Mange kvinder oplever mere eller mindre voldsomme følelsesmæssige reaktioner i forbindelse med at være blevet mor. Disse kan også mange gange lindres med akupunktur.

  • Angst/uro/bekymring.
  • Søvnbesvær.

Derudover skal nævnes, at akupunkturen kan bruges til opstramning af væv og muskler samt styrkelse af knogler og led.

Hvad mener andre om min behandling...

“Jeg har efter en alvorlig rygskade, hvor jeg i begyndelsen skulle træne op til at kunne gå igen, haft rigtig stor hjælp af akupunkturen til at genvinde førligheden. De gamle østerlændinge kunne noget med nåle – og det kan Eva også!”

Ole

“Jeg startede i behandling mod angst og eksamensangst hos Eva for et år siden. Hun hjalp mig igennem mine afsluttende eksamener uden at jeg følte det kæmpe pres som jeg normalt ville føle. Derudover har hun hjulpet mig både i form af fysisk muskelømhed efter sport, og selvfølgelig også på det psykiske plan med min angst. Når man er til behandling hos Eva er det ikke bare et par nåle og så er det det. Hun lytter til en, undersøger hvordan hun bedst muligt kan hjælpe, giver gode råd og man får en behagelig oplevelse hver gang man er hos hende”

Lærke

Eva Mikkelsen

Hvem er akupunktøren?

Som sygeplejerske har det altid interesseret mig, hvordan det hele menneske trives og fungerer bedst.