Tegning

Behandlingsformer

Akupunktur

– betyder at sætte nåle forskellige steder på kroppen.

Akupressur

– betyder at trykke på et punkt på kroppen med et tilpas tryk. Nogle punkter er meget velegnede til akupressur som et alternativ til nåle. Metoden vælges også nogle gange til meget følsomme patienter, som f.eks børn. Andre gange kan patienten instrueres i at trykke på udvalgte punkter mellem behandlingerne for at opnå en øget effekt.

Øreakupunktur

– eller auriculoterapi som det også hedder er en behandling, hvor man anvender punkter på det ydre øre til at behandle gener fra krop og psyke.

Jeg finder de relevante punkter med en elektrisk punktsøger, eller ved at mærke på din puls. Herefter sættes nåle som enten tages ud igen efter ca 20 minutter, eller nåle som skal blive siddende på øret i op til 1 uge. Der kan også anvendes små kugler på plaster.

Cupping

– er en supplerende behandling, hvor jeg sætter kop-formede beholdere af glas over forskellige punkter eller områder af huden. Koppen sættes fast på huden med et undertryk, frembragt af en vattot med sprit, der afbrændes i koppens åbning. Herefter kan man evt. flytte med koppen, som en form for massage. I andre tilfælde vil jeg prikke med en nål /lancet før koppen sættes på for at få et par dråber blod ud af punktet. En såkaldt mikro-blødning.

Gua-sha

– er en behandlingsform, hvor huden skrabes/masseres med et spatellignende redskab, f.eks på dele af ryggen. En effektiv gua-sha behandling vil efterlade mørkerøde striber som kan være dage om at forsvinde.

Moxa

– er en varmende behandling, hvor man afbrænder tørret kinesisk gråbynke. Moxa kan være presset og formet som en cigar, der antændes og bevæges over et afgrænset område. Moxa kan også sættes på akupunkturnålen og derefter antændes. Endelig kan den sættes direkte på huden, på salt eller ingefærskiver og antændes. Moxa gløder, og patienten mærker en intens men behagelig varme, der ikke brænder.

Kostvejledning

– kan være en vigtig brik i patientens behandling, når man vil have kroppen og sindet i balance. I traditionel kinesisk medicin tillægger man kosten og ikke mindst tilberedningen af maden en anden betydning, end man traditionelt gør i Vesten. Derfor vil jeg i visse sammenhænge vejlede i, hvad og hvordan det vil være hensigtsmæssigt at spise.

Hvad mener andre om min behandling...

“Jeg henvendte mig hos Eva, da jeg synes at min hovedpine blev slemmere, og flere dage i ugen døjede jeg med det hele dagen. Til tider pga. mit arbejde havde jeg ømme punkter i kroppen. Som helhed føler jeg, at jeg har det bedre. Det var en fornøjelse at komme der, og det gav mig også et godt indtryk af hvordan akupunktur virker, og hvilke underlige punkter man har der kan være årsag til den hovedpine man går med. Fik også et lille fif jeg selv bruger når det kommer. Alt i alt er det rigtig rart at komme til når man arbejder som tjener i hverdagen, og føle man er frisk og fighty igen”

Linda

“Efter næsten 5 års ufrivillig barnløshed og 3 år i fertilitetsbehandling startede jeg hos Eva med akupunktur sideløbende. Dette gav en glædelige gevinst efter kun få måneders behandlinger. Det var et meget behageligt og lærerigt behandlingsforløb med gode råd mht. kost og hvordan lige præcis min krop arbejder og det var lige det jeg havde brug for”

Sofie

Eva Mikkelsen

Hvem er akupunktøren?

Som sygeplejerske har det altid interesseret mig, hvordan det hele menneske trives og fungerer bedst.