Tegning

Behandlingsformer

Akupunktur

– betyder at sætte nåle forskellige steder på kroppen.

Akupressur

– betyder at trykke på et punkt på kroppen med et tilpas tryk. Nogle punkter er meget velegnede til akupressur som et alternativ til nåle. Metoden vælges også nogle gange til meget følsomme patienter, som f.eks børn. Andre gange kan patienten instrueres i at trykke på udvalgte punkter mellem behandlingerne for at opnå en øget effekt.

Øreakupunktur

– eller auriculoterapi som det også hedder er en behandling, hvor man anvender punkter på det ydre øre til at behandle gener fra krop og psyke.

Jeg finder de relevante punkter med en elektrisk punktsøger, eller ved at mærke på din puls. Herefter sættes nåle som enten tages ud igen efter ca 20 minutter, eller nåle som skal blive siddende på øret i op til 1 uge. Der kan også anvendes små kugler på plaster.

Cupping

– er en supplerende behandling, hvor jeg sætter kop-formede beholdere af glas over forskellige punkter eller områder af huden. Koppen sættes fast på huden med et undertryk, frembragt af en vattot med sprit, der afbrændes i koppens åbning. Herefter kan man evt. flytte med koppen, som en form for massage. I andre tilfælde vil jeg prikke med en nål /lancet før koppen sættes på for at få et par dråber blod ud af punktet. En såkaldt mikro-blødning.

Gua-sha

– er en behandlingsform, hvor huden skrabes/masseres med et spatellignende redskab, f.eks på dele af ryggen. En effektiv gua-sha behandling vil efterlade mørkerøde striber som kan være dage om at forsvinde.

Moxa

– er en varmende behandling, hvor man afbrænder tørret kinesisk gråbynke. Moxa kan være presset og formet som en cigar, der antændes og bevæges over et afgrænset område. Moxa kan også sættes på akupunkturnålen og derefter antændes. Endelig kan den sættes direkte på huden, på salt eller ingefærskiver og antændes. Moxa gløder, og patienten mærker en intens men behagelig varme, der ikke brænder.

Kostvejledning

– kan være en vigtig brik i patientens behandling, når man vil have kroppen og sindet i balance. I traditionel kinesisk medicin tillægger man kosten og ikke mindst tilberedningen af maden en anden betydning, end man traditionelt gør i Vesten. Derfor vil jeg i visse sammenhænge vejlede i, hvad og hvordan det vil være hensigtsmæssigt at spise.

Hvad mener andre om min behandling...

“Eva forstår kroppens sprog, og via akupunktur hjalp hun mig med en skadet skulder. Havde haft smerter i 6 år, som svandt via akupunktur”

Anette

“Sidst i min graviditet døjede jeg med meget væske i kroppen. Mine hænder, ben og fødder var meget hævede og spændte. Fik af Eva akupunktur hvilket hjalp allerede samme dag som jeg fik min første behandling. Jeg kunne både se og mærke effekten af behandlingen. Kan varmt anbefales. Efterfølgende havde jeg svært ved at få gang i amningen, hvilket akupunkturen også kunne afhjælpe”

JM

Eva Mikkelsen

Hvem er akupunktøren?

Som sygeplejerske har det altid interesseret mig, hvordan det hele menneske trives og fungerer bedst.