Tegning

Hvordan foregår behandlingen?

For at få et overblik over problemets omfang, vil jeg til den første konsultation bede dig fortælle om dine gener; f.eks. om der er deciderede sygdomme; hvad egen læge eventuelt har sagt om problemet; om du får medicin/kosttilskud; om der er foretaget operationer mv.

Det letter mit overblik, hvis du første gang medbringer en oversigt med tidspunkt for og årsag til indlæggelse/operation, samt navne på det medicin og kosttilskud du måtte tage.

Spørgsmål sikrer korrekt behandling

Jeg vil stille dig en del forskellige spørgsmål, for at få et indblik i hvordan din krop fungerer og er i balance. F.eks om der er ting, som forværrer / bedrer symptomerne. Spørgsmålene vil have en anden karakter end det man er vant til i sundhedsvæsnet, fordi man i traditionel kinesisk medicin opfatter opbygningen/funktionerne i kroppen på en anden måde end i vestlig medicin.

Dette kombineres med at jeg kigger på din tunge, mærker din puls samt trykker på nogle punkter (eksempelvis på din ryg). Undersøgelse af tungens udseende og pulsens kvalitet kan sammenholdt med de spørgsmål du svarer på og de punkter jeg mærker på, give et ret præcist billede af kroppens tilstand. Jeg måler også dit blodtryk, som du kender det fra besøg hos egen læge.

Akupunktur-behandlingen fortsætter med at jeg placerer tynde, sterile éngangsnåle forskellige steder på din krop. Nålene bliver siddende et stykke tid mens du ligger og slapper af på en briks og evt. lytter til behageligt musik.

Nogle gange, efter behov og situation, kombinerer jeg din behandling med andre behandlingsformer for at få det bedste resultat.

Hvordan føles og fornemmes det?

Du kan eventuelt mærke et kortvarigt stik når nålene sættes i. Herefter vil mange mærke en svag sitren eller følelse af aktivitet i dybden og måske efterfølgende en summen eller afslappelse i kroppen, mens nålene sidder.

Når behandlingen er slut og nålene tages ud, føler mange en lethed eller træthed. Det er almindeligt at de gener du kommer med, kortvarigt forværres for så at aftage. Det er vigtigt at drikke rigeligt med lunkne/varme drikkevarer første døgn efter behandlingen.

Første konsultation/behandling tager 1½ – 2 timer. Efterfølgende behandlinger ½ – 1½ time.

Et trygt behandlingsforløb

Imens du er i klinikken vil jeg tage notater og efterfølgende oprette en journal med en individuel behandlingsplan. Jeg kan, efter aftale med dig, have brug for at tale med egen læge om behandlingen. Efterfølgende behandlinger indleder jeg altid med en snak om, hvordan det er gået siden sidst. Tunge og pulsen undersøges ved hver gang.

Efter hver behandling drøfter vi sammen hvilken ting, du kan gøre for at støtte behandlingen f.eks. kost, akupressur, livsstil osv. Alt sammen for at sikre at vi sammen opnår et godt resultat, og du under hele behandlingsforløbet føler dig tryg ved min behandling og er velinformeret.

Jeg overholder naturligvis tavshedspligten.

Hvad mener andre om min behandling...

“Efter næsten 5 års ufrivillig barnløshed og 3 år i fertilitetsbehandling startede jeg hos Eva med akupunktur sideløbende. Dette gav en glædelige gevinst efter kun få måneders behandlinger. Det var et meget behageligt og lærerigt behandlingsforløb med gode råd mht. kost og hvordan lige præcis min krop arbejder og det var lige det jeg havde brug for”

Sofie

“Sidst i min graviditet døjede jeg med meget væske i kroppen. Mine hænder, ben og fødder var meget hævede og spændte. Fik af Eva akupunktur hvilket hjalp allerede samme dag som jeg fik min første behandling. Jeg kunne både se og mærke effekten af behandlingen. Kan varmt anbefales. Efterfølgende havde jeg svært ved at få gang i amningen, hvilket akupunkturen også kunne afhjælpe”

JM

Eva Mikkelsen

Hvem er akupunktøren?

Som sygeplejerske har det altid interesseret mig, hvordan det hele menneske trives og fungerer bedst.